top of page

Hoe goede voornemens voor het nieuwe jaar vasthouden

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar gemaakt?

Of doe je daar niet aan mee?


 

Want de cijfers liegen er niet om: slechts 8 tot 12 % van de mensen met goede voornemens houdt het daadwerkelijk vol. In februari realiseert het merendeel dat het weer niet is gelukt. 


Teleurstelling! 😔 


Om er daadwerkelijk voor te zorgen dat je je doel(en) bereikt, moet je meer doen dan alleen een goed voornemen. Je hebt een plan nodig! 🤩


Hier is mijn eenvoudige 3 STAPPEN PLAN om ervoor te zorgen dat je goede voornemens behouden blijven.

 

1. Schrijf het op.


Wist je dat het opschrijven van je doelen een van de zekerste manieren is om ze te bereiken?Uit een onderzoek onder afgestudeerden van Harvard tien jaar na hun afstuderen bleek dat slechts 3% schriftelijke doelen had, 13% verbale doelen en de overige 84% geen schriftelijke of mondelinge doelen had. De afgestudeerden met verbale doelen verdienden twee keer zoveel als degenen zonder verbale of schriftelijke doelen. Maar degenen met schriftelijke doelen verdienden tien keer zoveel!

 

Doe deze oefening


• Schrijf vijf tot tien doelen op voor het nieuwe jaar

• Kies er nu drie die je heel graag zou willen bereiken in de komende 90 dagen.

• Kies vervolgens het doel waarvan je denkt dat het het grootste verschil in je leven zal maken (👉 maak dat doel #1)

• De volgende stap is om dat doel op te splitsen in taken en deze op te schrijven.

• Kies vervolgens een van deze taken en begin ermee.

• Als je klaar bent, streep je het van de lijst en begin je aan de volgende taak.

 

Bijvoorbeeld: 'mijn bureau organiseren’ is jouw belangrijkste doel, want dit gaat je uiteindelijk meer overzicht & rust brengen, een groot verschil maken.

Je taken kunnen zijn: het archiveren van papieren, het opzetten van een goed systeem,

het herschikken van je werkplek, het opruimen van je bureaukasten en laden, het organiseren van je kantoorbenodigdheden, het uitruimen van je mailbox, het overzichtelijk reorganiseren van je digitale files, het organiseren van back-ups, enz.


2. Maak jezelf verantwoordelijk. 


Een van de beste dingen die je kunt doen (naast het opschrijven van je doelen) is dat iemand je ter verantwoording roept. Deel je schriftelijke doelstellingen met een vriend of familielid of collega en vraag hem of haar regelmatig contact met je op te nemen. Je zal eerder geneigd zijn om je aan je plan te houden als je weet dat iemand naar jouw vooruitgang zal vragen. Of zoek een 'accountability buddy' – iemand met een soortgelijk doel. Of schakel de hulp in van een opruimcoach! 😉

 

3. Wees consistent. 


De sleutel tot succes bij elke onderneming is consistente inspanning

Investeer tijd om het te doen! Een half uur per dag? Twee uur per week?

Zelfs als je slechts 15 minuten per dag besteedt, komt dat neer op 1 3/4 uur per week of 7 uur per maand. Bedenk eens wat je in die tijd kunt bereiken!

 

Wanneer je elke dag vooruitgang boekt in de richting van je #1 doel, bereik je gegarandeerd je doel! En dan kun je beginnen met het aanpakken van doel #2.

 

SUCCES! 👏


05-01-20240 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page