top of page
  • Foto van schrijverveerle10

Growth or Fixed mindset?

Bijgewerkt op: 27 apr.

Heb jij een groei mindset of een vaste mindset? 🤔Vaste mindset (Fixed Mindset)

 

Als je een vaste mindset hebt, ben je ervan overtuigd dat je intelligentie en talent vastliggen en dat je er daardoor geen invloed op kunt uitoefenen. Je gelooft dat talent is aangeboren en niet veranderbaar is. Doorzettingsvermogen komt niet voor in je woordenboek want het is zinloos en energie- en/of tijdverspilling.

 

Groeimindset (Growth Mindset)

 

Als je een groeimindset hebt, ben je ervan overtuigd dat je door gedrag je resultaten en ontwikkeling kunt beïnvloeden. Je gelooft dat je vaardigheden kunt ontwikkelen door hard te werken. Je staat open voor tegenslagen, fouten maken en feedback van anderen krijgen.

Je hebt maximale controle over je talenten en wat je kunt bereiken.

 

Iedereen heeft een vaste en een groeimindset in zich.

Niemand heeft een 100% fixed mindset of een growth mindset.

 

Als je een slechte dag hebt of een fout maakt zal je sneller denken dat je het niet kan of dat het geen zin heeft. Dit voelt als falen en je denkt dat je niet goed genoeg bent.


Mijn kleinzoontje Maxim heeft angst om te zwemmen en onder water te gaan. '"ik kan het niet!" schreeuwde hij uit! Ik antwoordde: dan zeg je beter  “ik kan het nog niet”.

Als je het woordje “nog” ertussen plakt dan klinkt dat positiever en ben je bereid om bij te leren. Je bent er nog niet maar je bent wel onderweg. Je groeit!

 

In welke mindset herken jij je het meest? 


11-03-2022Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page