top of page
 • Foto van schrijverveerle10

De kracht van een ochtendritueel

Bijgewerkt op: 27 apr.

Je zou kunnen denken, wat heeft dat nu te maken met opruimen? 🤔Je zou kunnen denken, wat heeft dat nu te maken met opruimen? 🤔

 

Wel, je gaat hierdoor OPRUIMEN in je HOOFD! Getuige mijn ervaring.

En het geeft je meer ENERGIE en FOCUS voor een optimale productieve dag.

 

Wist je dat de manier waarop je de eerste minuten van je dag start, bepalend zijn voor hoe je je voelt de rest van je dag? Studies hebben aangetoond dat de eerste 7 seconden van de dag bepalend zijn voor de neurochemische reacties voor de rest van de dag!

 

Het gaat erom dat je een routine voor jezelf creëert voordat je begint met je dag. En dat kan 10 minuten duren of een uur, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat jij zélf bepaalt hoe je je wilt voelen, in plaats van dat je dit door de gebeurtenissen van de dag laat bepalen.

  

Tips die jij in de ochtend kan doen om de hele dag vol met energie, positiviteit en focus te zitten. 💪

 

 • Voor het opstaan eerst goed en uitgebreid uitrekken. Dit stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor voldoende zuurstof. Je lichaam kan zo rustig weer ‘op gang’ komen.


 • Actief opstaan - when you snooze you loose! En een positieve affirmatie erbij opzeggen, zoals ‘Vandaag is mijn lievelingsdag!’ 🤩

 • Drink direct één of twee glazen water.

 • Even de energie opladen: losschudden of tapping of dansen 💃 of een ademsessie

 • Mediteren

 • Bevestig positieve affirmaties waar je in gelooft en zo breng je jezelf in een positieve staat van zijn.

 • Bepaal waar je dankbaar voor wilt zijn vandaag. Dankbaarheid geeft je een instant gevoel van geluk. Zo blijf je hoog in je energie.

 • Zorg dat je in beweging komt. Afhankelijk van de tijd die je hebt kan je kiezen voor bijvoorbeeld een 7-minute Work-out, gaan lopen, gaan fietsen, gaan wandelen, yoga-oefeningen, pilates, fitness, … 

 • Ga de natuur in! Ga ‘s ochtends als onderdeel van je ochtendroutine naar buiten (wandelen, lopen, …) of werk in de tuin. De natuur helpt je te ontspannen. Bovendien doet een beetje frisse lucht deugd (vooral als je verder de hele dag binnen doorbrengt).

 • Doe aan journaling. Jouw ochtendroutine is een mooie manier om van je af te schrijven door gebruik te maken van een dagboek. Wat hoop je dat de dag je gaat brengen? Hoe voel je je op dit moment? 

 • Schrijf je intentie voor vandaag op. Intenties voor de dag opschrijven helpt heel goed om focus te houden. Wat wil je vandaag doen en hoe wil je je voelen?

 • Luister naar een inspirerende podcast. Bijvoorbeeld de ROZALIE podcast waarin ik je mijn geheimen verklap! 🙌

 • Lees 5 of 10 bladzijden in je boek. Vaak komt lezen er niet meer van, maar het helpt als je hier elke ochtend tijd voor maakt.

 • Visualiseer hoe je dag gaat verlopen. Ook dit is een heel fijne manier om focus te houden! Hoe ziet je dag eruit? Wat doe je? Loop in je hoofd je hele dag door, je zult zien dat het je echt helderheid gaat brengen.  

 • Als laatst, koud (af) douchen. 🥶 Daarmee activeer je je cardiovasculaire systeem en dat maakt je sterker. Ook voel je je daarna superfit! 

 

Hoe ziet mijn ochtenroutine er uit?

 

Vaak wordt ik al vroeg wakker zonder wekker. Ik sta meteen op en ga mezelf eens goed uitrekken. Één groot glas water en mijn energetische oefeningen (BM💛R), dan een korte meditatie (met mijn favoriete app Meditation Moments). Soms doe ik nog aan journaling.

Daarna ga ik bewegen en afhankelijk van hoeveel tijd ik heb is dat een half uurtje joggen of een kwartier yoga of the 7-minute work-out.

Ik douche altijd koud af 🥶 en daarna voorzie ik ontbijt (of geen - intermitted fasting)

Deze routine geeft mij echt een ware kick start van de dag! 🤩

 

Welke is / wordt jouw ochtendroutine?

 

Wat kan jij doen, wat je nu nog niet doet, dat een enorme impact zal hebben op je welzijn, je productiviteit, je energie en de rust in je hoofd? Ik hoor het graag!14-10-20220 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page