top of page
  • Foto van schrijverveerle10

Snel tijd vrijmaken

Waarschijnlijk heel herkenbaar. Je agenda is he-le-maal vol, met je to-do lijst én ook nog je projectenlijst. Je bent bezig van 's morgens vroeg als je uit bed stapt tot 's avonds laat als je er terug instapt.Constant een gevoel van rush... ontbijten, telefoontjes, van meeting naar meeting, een collega wil nog snel iets bespreken met je, kinderen willen je aandacht, afspraak bij de kapper er nog tussen, nog boodschappen te doen, ...


En om de haverklap schiet het door je hoofd: "ik mag niet vergeten om ...!"

 

Best vermoeiend! Heel vermoeiend als dit zo dag in, dag uit hetzelfde liedje is.

Dat is TÉ DRUK!

 

Hierbij 5 tips

 

Om tijd vrij te maken door eens KRITISCH te kijken naar je taken die je op dit moment doet. En maak wél keuzes!

 

1. Kijk of je ergens mee kan stoppen


Dat is de snelste manier om ruimte te maken. Zijn er taken waarvan je kunt besluiten dat je ze niet (meer) gaat doen? Bijvoorbeeld een mooiere lay-out maken van je website (hoewel de huidige het goed doet), nog meer tijd steken in een project waar je toch niet tevreden mee bent of constant je social media checken wetende dat je er er altijd meer tijd mee verliest dan gewenst.


2. Kijk of er meetings zijn waarvan je de frequentie kunt verlagen


Mogelijk heb je elke week een specifiek teamoverleg. Hoe zou het zijn als je dat organiseert om de twee weken? Zou dat kunnen? Probeer het eens uit.


3. Kijk of je taken kan delegeren


Vraag je collega om eens samen met jou naar je takenlijst te kijken. Laat je collega bij iedere taak vragen ‘kan iemand anders dit ook doen?’ Grote kans dat er taken zijn die je kunt delegeren. Het is altijd interessant die vraag te laten stellen door iemand anders, het brengt vaak andere inzichten. En delegeren kan je natuurlijk ook thuis toepassen.


4. Kijk of je zaken kan uitbesteden


Sommige taken kunnen mogelijk door virtuele assistenten of door freelancers opgevangen worden. Vaak zijn dat taken waar zij beter in zijn dan jijzelf en zij bevrijden je graag van jouw rompslomp. Bijvoorbeeld je social media uitbesteden. Ook thuis kan je uitbesteden aan de poetsvrouw, de strijkdienst of de tuinman.


5. Kijk of je nog efficiënter kunt werken. 


Je kunt een hoop tijd besparen door efficiënter te werken. Kom naar een Masterclass Weekplanning maken of boek een traject en ik je deel dan graag de tips & tricks!21-04-20230 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page