top of page
  • Foto van schrijverveerle10

Je smartphone simpel, clean & overzichtelijkIn de vorige tip had ik het over de 3 stappen om je smartphone op te ruimen: 1. Eerst opruimen à la Kondo 2. Stel de vraag "Wil ik hier altijd bij kunnen?" 3. wees je bewust: Welke notificaties staan aan?


Ik hou van simpel, clean en overzichtelijk En nu kan je ook je smartphone zo schikken: simpel, clean en overzichtelijk. Kies voor maximaal 3 schermen. Eerste scherm = praktisch 🙌 Enkel en alleen voor die tools die je nodig hebt om bepaalde diensten te gebruiken. Bv. klok, agenda, notities, camera, rekenmachine, navigatie, instellingen, scanner, safari, bank, stocard, ... Wees kritisch over wat je op je eerste scherm plaatst. Tweede scherm = energie gever 😃 Dit zijn de zaken waar je graag tijd aan wil besteden: Bv. sport, meditatie, yoga, gezondheid, muziek, YouTube, boeken, podcasts, reizen... Dingen die voor jou inspirerend zijn en je energie geven. Derde scherm = energie vreter 😏 De apps waarin je je verliest zodra je ze opent: Facebook, Instagram, Linkedln, Twitter, Snapchat, ... Hier zit bij mij ook een mapje NIET met alle apps die standaard op mijn smartphone staan maar die ik toch niet gebruik. (Foto = scherm 3) Mijn smartphone is nu opgeruimd en 'minder' geeft duidelijkheid.

En dat geeft mij energie! Onze smartphone is er om ons te dienen, niet andersom.

Ik heb het bewust ingericht om mij te dienen, het is een tool. En beter: het zet je aan het denken ... Probeer je het eens en laat je mij weten hoe je het ervaart?


05-02-2021


13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page