top of page
  • Foto van schrijverveerle10

Flexibiliteit in je agenda

Een van de vragen die ik regelmatig krijg over plannen en timemanagement:

‘Maar kan ik dan nog wel flexibel zijn?’

Het is een angst van veel mensen om ‘niet flexibel’ te zijn.

Dan stel ik steevast de volgende vraag terug:

‘Wat betekent flexibiliteit voor jou?’

Voor de een betekent flexibiliteit dat je elke dag kan schuiven met je planning en dat je elke dag opnieuw kan bepalen wat je wel en niet wilt doen. Of dat je op elk moment kan besluiten dat je er 100% voor je kind(eren) bent. Voor de ander betekent flexibiliteit dat je je klanten altijd direct wilt kunnen bedienen.

Wat het voor jou betekent, kan weer heel anders zijn.

Sowieso goed om even over na te denken!

Zelf hou ik mij graag aan mijn planning. Die maak ik natuurlijk met een goeie reden 😁.

Ik heb graag overzicht en de touwtjes in handen en geef daarin duidelijk mijn grenzen aan.

En een béétje flexibel zijn hierin is een must.

Als je je planning als een belemmering gaat zien, dan gaat er iets grondig mis.

Ook bij mij komen er op een dag weleens dingen voorbij die ik per se die dag wil of moet doen, ook als het niet in mijn agenda gepland staat. Als ik echter mijn hele dag en week volplan, heb ik daar geen ruimte voor, en dat is absoluut niet fijn.

Heel bewust houd ik elke dag zo'n 1,5 vrij voor dit soort dingen.

(plots iets dringend, of gewoon uitloop van een taak, of je belandt in de file, of iets dat ik zelf per se nog die dag wil doen, of een vriendin heeft hulp nodig, of mijn (klein)kind heeft opvang nodig, of langer vergaderen dan voorzien, of, of, of, ...)

Want hoe goed je ook kan plannen er komt (bijna) altijd iets tussen!

Dus als je daar rekening mee houdt in je tijdsplanning, dan kom je niet zo snel in de knel.

Dat noem ik flexibele 'witruimte' vrij houden in je agenda.

En dat is relaxed.


19-03-2021

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page