top of page
  • Foto van schrijverveerle10

Emotionele waarde

Wat te doen met spullen die emoties bij je oproepen?

Het antwoord is niet altijd eenvoudig. Je moet vooral doen wat voor jou goed voelt. Zelf heb ik afscheid genomen van een heleboel ‘emotioneel geladen spullen’. Tussen aanhalingstekens omdat ze in die categorie leken te vallen, maar uiteindelijk weinig emotionele lading bleken te bevatten. Het punt is, de emoties zitten in jou. Spullen zijn gewoon spullen.

Echter, deze spullen triggeren bepaalde herinneringen en emoties. Ze roepen van alles bij je op, maar de dingen die je voelt zitten in jou. Niet in die spullen. Ze zijn niet die emoties. Onthoud ook goed tijdens het opruimen dat je meer ruimte aan het creëren bent in huis, en bijgevolg ook meer rust. Dozen vol op zolder om terug te blikken op vroeger: tja, wat schiet je er eigenlijk mee op? We leven vandaag!


En we weten allemaal: mooie herinneringen, gekoesterde momenten en fijne gedachtes aan toen zitten gewoon in jezelf en in de mensen om je heen. En niet in materiaal.

Zoals Eckhart Tolle het omschrijft -> if not NOW, when?

Wat doe ik met dat kantwerkje van oma? Weggooien, of toch niet? Wat doe je met die foto's, dat kastje van oma, de knutselwerkjes van de kinderen, …? Voor wie interesse heeft deel ik graag enkele tips voor het loslaten van emotioneel geladen spullen. Stuur mij een mailtje en met veel plezier zend ik je mijn toepasbare inspiratietips!


20-11-2020


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Adem

Comments


bottom of page