top of page
  • Foto van schrijverveerle10

De rommellade

Dat mag!


Een rommellade, ieder huis heeft er een of meerdere. Zo’n plek waar alle nietszeggende papieren, pennen, gummetjes, elastiekjes, bonnetjes, speelgoedjes en andere rommeltjes worden verzameld. Vaak een bron van irritatie en behoorlijk onoverzichtelijk.

Krijg stap voor stap terug orde in die ene (of meerdere) rommellade(s). Pak het dit keer eens goed aan met deze tips:

#1. Haal alle rommellades en - bakjes leeg

Leg alle spullen bij elkaar op de grond of op tafel. Dit kan best wel confronterend zijn want waarschijnlijk komen er een heleboel spullen uit waarvan je niet eens meer wist dat je ze nog had. Nu de lade leeg is, is dit het beste moment om deze meteen eens grondig schoon te maken. (zie tip: energetisch zuiveren)

#2. Gooi weg wat kapot, overbodig, onnodig is

Denk hierbij aan lege batterijen, spaarzegels voor die leuke actie (2 jaar geleden), kapotte (haar)elastiekjes, folders, bonnetjes die je niet meer nodig hebt, verlopen klantenkaarten, enz. Alle dingen die je niet meer nodig hebt, die overbodig zijn en die kapot zijn mogen weg.

#3. Categoriseer

Nu alles voor je op een hoop ligt is het tijd om het te ordenen. Maak categorieën. Leg alle pennen bij elkaar, leg de elastiekjes op een hoopje, alle papieren op een stapeltje, enz.

#4. Selecteer

Ga per categorie na of je het nog gaat gebruiken en of je het wilt houden/weggeven.

Als je de spullen wilt houden, stel jezelf de vraag: horen deze in de rommellade thuis, of op een andere plaats, hun vaste plaats?

Bijvoorbeeld: kantoorspullen: denk aan paperclips, elastiekjes, pennen, potloden, plakband, schaar, ... kunnen in de kast of lade met deze categorie spullen. Kabeltjes, usb-sticks en andere computerbenodigdheden horen misschien niet terug in de rommellade maar in de doos hiervoor bestemd. Hoort een schroevendraaier nog wel in je lade? Bewaar klein gereedschap, schroeven, spijkers en stanleymessen in een gereedschapskist.

#5. Organiseer de lade

Het is handig om de categorieën die je hebt gemaakt zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Dat kan je gemakkelijk bekomen door gebruik te maken van inzetbakjes of open doosjes en ziplock zakjes. Op die manier blijft het overzichtelijk en zie je in één oogopslag wat waar ligt.

Op pinterest kan je inspiratie opdoen.

#6. Hou het bij één rommellade

Laat de lades in je huis niet meteen terug vollopen. Om dat te voorkomen kies je best voor één enkele rommellade. Die je natuurlijk regelmatig eens uitruimt met deze handige tips!


25-09-2020


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page