top of page
  • Foto van schrijverveerle10

Heb je één minuutje?

Bijgewerkt op: 27 apr.

One minute habits1 MINUUTJE GEWOONTES

 

Gewoonten van 1 minuutje zijn voor mij een GAME-CHANGER geweest als het gaat om het consequent schoon en netjes houden van mijn huis, dus bij deze mijn favoriete snelle en gemakkelijke huisgewoonten.

Die je dagdagelijks in je leven kan toepassen en die je zoveel méér RUST & RUIMTE geven, zodat het nooit op een punt komt waarop het overweldigend aanvoelt.

 

Als het maar één minuutje in beslag neemt, wat maakt dat je het niet meteen zou doen!?

 

Verlaat nooit een kamer met lege handen

 

Loop je van de ene kamer naar de andere kamer of van boven naar beneden of omgekeerd, maak er een goede gewoonte van altijd iets mee te nemen. Er ligt steevast wel iets die teruggelegd mag worden op zijn plaats... toch? Deze regel kende ik al uit mijn horeca verleden...😜. Nooit met lege handen van de zaal naar de keuken of omgekeerd!

 

Meteen de auto uitladen, he-le-maal!

 

Kom je thuis, waar je ook vandaan komt en welke boodschappen je ook hebt meegebracht, haal meteen alles uit je wagen. Zonnebril, handtas, snoepzakjes, lege chipszakken, papiertjes, boodschappen, ... etc.

Zo hou je je auto rommelvrij en hoef je je niet te schamen mocht plots iemand met je willen carpoolen. Hoe vaak ik dat excuus al heb gehoord als ik instapte...

'Sorry voor de rommel!' 😱

 

One touch rule!

 

Stel, je hebt net gegeten, wat doe je dan? Afruimen natuurlijk. Denk hierbij aan de 'one touch rule'! In plaats van de vuile borden en bestek eerst in de gootsteen te zetten, dan op het aanrecht, en dan finaal in de afwasmachine, neem je het éénmalig vast en plaats je het meteen in de afwasmachine. 🙋‍♀️ Deze top-regel kan je op zowat alles toepassen.

 

Vervang lege toiletrolletjes meteen

 

Doe je dat al? Heel goed, dan heb je waarschijnlijk ook in je toilet een goede opberger (schap, kast, mand, ...) om een voorraad toiletpapier te stapelen.👌🧻

60 seconden: rolletje vervangen én kartonnetje in de vuilbak of gesorteerd bij 't karton.

 

Ruim je zithoek op na gebruik

 

Maak er een gewoonte van om, na bijvoorbeeld een gezellig avondje tv-kijken 🛋️, alles terug ordentelijk te maken. Schud je kussens even op en plooi je dekentjes of plaids.

Leg snel alles terug op z'n plaats, des te fijner als je 's morgens opstaat! 🤩

 

Hou je aanrecht schoon

 

De keuken is vaak het hart ❤️ van onze woonst en het aanrecht trekt de meeste - visuele -aandacht. Hou deze opgeruimd!

Door na elke kookbeurt meteen alle producten en spullen terug op zijn plek te zetten, hou je het vrij van rommel. Mogelijk voel je hier weerstand? Vraag jezelf dan af hoe je dit snel en efficiënt kan klaren, waar zitten jou knelpunten? Heb je een vaste plaats voor alles? Kan je handig overal bij? Kan je het houden bij de 'one touch rule'? Of vraag hulp van een opruimcoach! 💪 Samen zorgen we voor een systeem die voor jou makkelijk, overzichtelijk, praktisch én doelmatig is.

 

Er zijn nog veel meer ONE-MINUTE HABITS, maar bovenstaande zijn mijn favorieten.

 

Wat pas jij reeds toe? Wat doe jij in één minuutje? 🤔

Laat het mij weten! Ben benieuwd!30-06-2023Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page